fbpx

Share
RÓLUNK

Borsai Szandra

okl. építészmérnök

bemutatkozás

Gallyas Luca

okl. építészmérnök

bemutatkozás

Orbán Vince

okl. építészmérnök

bemutatkozás

Orbán-Szlávik Krisztina

okl. építészmérnök

bemutatkozás

bemutatkozás

2017-ben végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának tervező szakirányán.
Eddigi munkáim során több vezető tervező felügyelete mellett műemléki épületek, középületek, irodák tervezésében szereztem tapasztalatot.
Belsőépítészeti tervezésbe is betekintést nyerhettem.
Elsősorban a művészetek és a vizuális kultúra iránt érdeklődöm. A tervezés során a logikus, egyszerű, funkcionális kialakítás,
és az esztétika harmonikus kapcsolatára törekszem.
Szabadidőmben szívesen rajzolok, örömömet lelem a művészettörténet tanulmányozásában.

bemutatkozás

2017-ben végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán. Az egyetem alatt gyakornokként az M-Teampannon Mérnöki Iroda Kft.-nél dolgoztam. Itt többek között olyan nagyberuházások tervezésében vettem részt, mint a Magyar Zene Háza, a CEU budapesti kampusza, vagy a MillPark Office fejlesztése. A Future Plans Hungary Kft.-nél tett kitérő után, ahol projektmenedzserként próbálhattam ki magam, elindultam a saját utamon, és barátaimmal megalapítottuk a STUDIO360°-ot.
Az építészet számomra egy többirányú szolgálat. Ennek az alapja a Megrendelővel kialakított bizalmi kapcsolat. A közösen megfogalmazott igényekre a lehető legoptimálisabb választ kell megtalálnunk, sok-sok szempont figyelembevételével. Építészként a legfontosabb feladatom, hogy minden információt érthető módon átadjak, és a Megrendelő megalapozottan dönthessen a saját fókuszának megfelelően. Kiemelt figyelmet fordítok az ökológiai, fenntarthatósági kérdésekre, a „lassú technológiákra”.
Szabadidőmben próza- és versírással foglalkozom. Monoron születtem, jelenleg Budapesten élek férjemmel.

bemutatkozás

Diplomámat a Műegyetem Városépítészeti Tanszékén szereztem 2017-ben, témája egy 70 fős, lakásszövetkezet formában megvalósuló co-housing épület volt. Ez a nagyvárosok lakhatási nehézségeinek vizsgálata során fellelt társadalmi problémákra adott válaszom.

Egyetemi éveim során leginkább a városépítészeti tanszék komplex problémafelvetései vonzottak. Szeretem végiggondolni a tervezési feladatot társadalmi, városszöveti, közlekedési gazdasági és sok más szempontól is. A legfontosabb talán mégis a „kinek?” volt számomra a „hova?”, „miért?”, „miből?”, „hogyan?”, „mit?” kérdések közül a tervezési feladatok során. Soha nem akartam egy számomra fontos helyre tervezni, vagy egy nekem kedves formával és anyaghasználattal. Szerencsés helyzetnek gondolom ezt, ugyanis eddig sikerült minden léptékű és jellegű feladatban megtalálnom a motivációmat, hiszen mindig van egy megrendelő, akinek meg kell ismerni az elképzeléseit, fel kell térképezni a személyiségét és meg kell találni a számára legmegfelelőbb megoldást szakmai tudásunk hozzáadásával.

Jelenleg belsőépítészként dolgozom. Pécsi származásomnak és nyári születésemnek tudom be azt az általános mediterrán hangulatot ami meghatározza a személyiségemet. Szabadidőmben szeretek szép dolgokat nézni, főzni, énekelni és jól érezni magamat.

BEMUTATKOZÁS

2018-ban szereztem diplomát a BME Építészmérnöki Karán. Immár nyolc éve élek a fővárosban, de bajainak tartom magam. Baján nőttem fel, így számomra nagyon fontos a víz közelsége, imádom a Gemenci erdőt, a Dunát a zátonyaival, a ladikázást, a motorcsónakázást, a vízisíelést és még sorolhatnám… 😊 Szabadidőmben szívesen sportolok és olvasok.

Gyermekként, több nyarat töltöttem el szüleim házának építésénél, ami óriási élményt jelentett. Nem volt kérdés, hogy gimnazista koromban diákmunkát is építkezéseken keressek. Minden nyáron több hetet dolgoztam segédmunkásként különböző építkezéseken. Azt, hogy számomra a tervezés során a megjelenésen túl, a funkcionalitás és a gazdaságosság is kiemelt fontosságú szempontok, a gyakorlatban megszerzett tapasztalatoknak köszönhetem. Az én megközelítésemben az építészeti tervezés nem egy l’art pour l’art tevékenység. Szerintem az építész feladata nem más, mint hogy minden tudásával az építettő céljának elérését segítse. Tervezőként a tervezési folyamatot, egy izgalmas társasjátékhoz hasonlítanám, ahol az építész a játékmester, aki segíti az játékost (építtetőt), hogy minél gyorsabban és könnyebben elérje a célt (megálmodott épület), úgy, hogy közben betartja a játékszabályokat (rendeletek, törvények, előírások). Gyere, társasozz velünk!